Manyetik kilit nedir ve nasıl çalışır?

08-04-2020 10:06

Manyetik kilit nedir ve nasıl çalışır?

 
Manyetik kilitler sahip olabileceğiniz en güvenli kilitlerden biri olarak kabul edilir; bunlar son derece güvenilirdir. Ayrıca, kurulumu hızlı ve kolaydır ve binaya hızlı erişim sağlarlar, bu nedenle manyetik kapı kilitleri ofisler, konutlar ve ticari mülkler için popüler bir seçimdir.

Manyetik kilit nedir?
Manyetik kapı kilidi, manyetik kuvvet üreterek elektrik akımı kullanan bir kilittir. Akım ile artan güç nedeniyle, kapılar basınca dayanabilir, bu nedenle onaylanmış erişim yöntemi kullanılmadan açılmaya zorlanamazlar.

Manyetik kilit nasıl çalışır?
Manyetikler hakkında öğrendiklerinizden farklı olarak, manyetik kilitler kuzey ve güney uçlu birleşme ve kapama ile çalışır, ancak manyetik kapı kilitleri daha güçlü bir manyetik kuvvet üretmek için bir elektrik akımı kullanır.

Manyetik kapı kilitleri, kapıların açılmasını durdurmak için elektromanyetik bir kuvvet kullanır, bu nedenle güvenlik için idealdir. Genel olarak elektromanyetik kilitler bir elektromıknatıs ve bir armatür plakasından oluşur. Plaka kapıya, manyetik de kapı çerçevesine bağlanır. Seçilen kilide bağlı olarak, elektromanyetik kuvvetin voltajına ve gücüne bağlıdır. Temel kural, elektromanyetik kilit ne kadar pahalı olursa tutma kuvveti o kadar yüksek olur. Örnek olarak 250 kg ile 1000 kg arasında etkileyici bir fark vardır.

Bir elektromanyetik kilit, enerji verildiğinde veya açıldığında manyetik bir alan oluşturarak elektromıknatıs ve armatür plakasının bir kapının açılmasını engelleyecek kadar güçlü bir şekilde birbirini çekmesini sağlar. Kilitli kalmaları için güce ihtiyaç duyduklarından, bu onların arızaya karşı güvenli olmalarını sağlar, bu da elektromanyetik kapı kilitlerini acil çıkış olarak kullanım için güvenli hale getirir. Örnek olarak elektromanyetik kapı kilidi bir yangın rölesi veya çağrı düğmesi ile bağlantısı sağlanarak herhangi bir acil durum anında kapı kilidini açarak insanların binadan çıkmasına izin verir.

Manyetik kilit kullanım alanları
Elektromanyetik kilitler, otellerde, ofislerde ve konut bloklarında, az bileşen olduğu için güvenilir ve kurulumu hızlı olduğu için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Elektromanyetik kapı kilitleri ve satışını yaptığımız diğer elektrikli kilit sistemleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Uzman tavsiyesi ve önerileriniz hakkında iletişime geçmek için +90 232 4695002 numaralı telefondan veya info@anahtr.com adresinden ekibimiz ile iletişim kurabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.